Sunday, July 16, 2017

KEPENTINGAN BLOG & LAMAN WEB DALAM PERNIAGAAN MASA KINI

Sekiranya kita menjalankan perniagaan pastinya kita perlu mempunyai kedai, warung dan seumpamanya. Kedai dan warung ini mempunyai alamat dan akan membawa pelanggan kita untuk melihat dan mendapat maklumat dan senterusnya membeli produk atau perkhidmatan kita.

Kita juga perlu membuat promosi dan pengiklanan agar perniagaan kita dapat menarik perhatian bakal pelanggan. Masa kini promosi dan pengiklanan amat penting dalam perniagaan. 

Untuk membuat pemasaran dan pengiklnan di internet maka  perlu menggunakan blog atau laman web. Blog atau laman web  ini adalah kedai kita di dunia siber. Blog atau laman web ini mempunyai alamat  dan akan membawa pelayar internet yang  ingin mengentahui  maklumat mengenai perniagaan kita dan seterusnya membeli produk atau perkhidmatan yang kita tawarkan.


Memang kita boleh menggunakan Facebook dan Page di Facebook. Namun buat masa ini apa yang kita tulis dalam kedua-dua medium ini sukar untuk kita temui di engin carian goggle yang kini menjadi trend masyarakat moden mendapat informasi dan seterusnya membeli.

Hari ini setiap orang melayari internet dan kemudahan untuk melayari internet sentiasa berada di dalam poket iaitu bagi mereka yang mempunyai telefon pintar.  Cuba tengok pengguna internet dan Facebook di Malaysia.  Apa yang tertera di sini adalah statistik pada tahun 2013 dan kini sudah 4 tahun berlalu pasti pennggunanya bertambah.


Ini membuktikan betapa penting dan pentingnya internet dan media sosial untuk menjalankan promosi perniagaan.

Disamping itu blog atau laman web akan sentiasa ada dan tidak pernah tidur dalam memberikan penerangan kepada bakal pelanggan kita. Blog dan Laman web ini akan memberikan khidmat kepada kita 24 jam sehari, 7 hari seminggu dan  365 hari setahun.  Jadi amat rugi sekiranya kita mempunyai bisnes tapi tik mempunyai blog atau laman web sendiri untuk membantu meningkatkan jualan kita.

Sekiranya anda masih tidak mempunyai keyakinan atau tidak mempunyai peruntukan yang cukup untuk membangunkan blog dan web Portal  Kepala Batas menawarkan anda mempunyai satu artikel dalam portal ini dan akan berada di engin carian goggle.

Pihak portal akan mempromosi artikel anda yang berada di portal ini sebnyak 3X . Jika anda dah mula dapat merasa kesanya dan ingin meminta portal ini mempromosi sebanyak 3x lagi di minggu berikutnya  anda boleh menghubungi blogger. Pihak blogger akan mengenakan sedikit caj  untuk perkhidmatan tersebut.  Di samping itu  anda juga  boleh mendapatkan link dan terus mempromosi link tersebut di laman facebook dan page anda.

Jadi tingkatkan perniagaan anda dengan mempromosi di dunia internet dengan kos yang amat murah. Sekiranya anda mahir anda boleh buat sendiri blog perniagaan tanpa perlu mengeluarkan kos anda hanya perlu berfikir dan tahu menulis dan memberikan masa untuk membuatnya.


Jika anda tidak mempunyai masa anda boleh hubungi Blogger untuk membantu anda di talian 019-560 7802 whasapp atau Sms.


KLIK IMAGE UNTUK KE BLOG INI


KLIK IMAGE UNTUK KE BLOG INI

KLIK IMAGE UNTUK KE BLOG INI


KLIK IMAGE UNTUK KE BLOG INI

No comments:

Post a Comment